Antti Kopponen, Eatech Oy

Antti Kopponen, Chief Operating Officer, Eatech Oy

Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä työntekijäkokemuksessamme on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin. Veikko ja Nina ansaitsivat tässä meidän koko porukan luottamuksen!

Muotoilusta apua työntekijäkokemuksen kehittämiseen ja yrityskulttuurin johtamiseen

Pieniin yrityksiin syntyy tiiviin yhdessä vietetyn ajan seurauksena luontaisesti vahva yhtenäinen yrityskulttuuri. Yrityksen koon kasvaessa koko henkilöstön välinen vuorovaikutus vähenee: tämä muuttaa yrityskulttuurin moniulotteisemmaksi ja vaikeammin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Peter Druckerin sanoin, ”yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi”, eli joko kulttuuri johtaa yritystä tai yritys päättää johtaa kulttuuria – edelläkävijäyritykset tunnistavat tämän ja valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon.

Saimme kunnian päästä auttamaan ohjelmistoyritys Eatech Oy:n työntekijäkokemuksen kehittämistä ja yrityskulttuurin johtamista muotoilun menetelmillä. Asetimme asiakkaan kanssa projektille yhteisesti seuraavat tavoitteet:

  • Työntekijäkokemuksen nykytilan kartoittaminen.
  • Haasteiden ja uusien työntekijäkokemusta parantavien mahdollisuuksien kiteyttäminen ja näkyväksi tekeminen.
  • Tavoitellun työntekijäkokemuksen suunnittelua ohjaavien vetureiden valinta.

Haastattelimme projektin päätyttyä Eatech Oy:n COO Antti Kopposta – alla yhteenveto haastattelusta:

 

Kuvaile haastetta tai ongelmaa, johon kaipasitte erityisesti apua?

Eatech on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Meillä oli jo jonkinlainen käsitys yrityskulttuuristamme ja sen vahvuuksista sekä kehitettävistä asioista. Oli kuitenkin haastavaa kiteyttää esimerkiksi se, miten erotumme muista. Minkälainen on työntekijäkokemus? Minkälaisia ovat eatechilaiset? Miten voimme kehittää työnantajamielikuvaa? Mitä voisimme tehdä vielä paremmin?

 

työntekijäkokemus

 

Mikä sai sinut lopulta valitsemaan yrityksemme? Mikä erotti meidät muista toimijoista?

Tekemisen meininki ja hyvä yhteispeli Veikon ja Ninan välillä. Henkinen tamperelaisuus ja rehellisyys. Selkeä ja järkevä suunnitelma etenemisestä ja lupaus konkretiasta lopputuloksissa.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui?

Yhteistyö sujui hienosti – kaikki tapahtui aikataulussaan. Haastattelut ja workshopit olivat henkilökunnallekin positiivinen kokemus – Veikko ja Nina ansaitsivat tässä meidän koko porukan luottamuksen. Mahtavaa oli, että Veikko ja Nina tulivat myös itse kertomaan tuloksista koko henkilökunnan aamupalalle. Lupaus ”Teemme monimutkaisesta yksinkertaista” toteutui.

 

Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä nyt on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin.

 

Mikä on ollut mielestäsi suurin hyöty jonka olemme pystyneet tuottamaan?

Kuten ennalta arvelimme, esiin ei tullut mitään aivan uutta ja ihmeellistä tai yllättävää. Mutta nyt meidän yrityskulttuuri on kiteytetty uudella tavalla asioiksi, jotka jokainen eatechilainen voi allekirjoittaa. Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä nyt on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin. Tästä on saatu uutta puhtia jo käynnissä oleviin kehitysasioihin ja työlistalle lisää asioita, joihin keskittymällä saamme työntekijäkokemuksesta entistäkin paremman. Tämä on meille ensiarvoisen tärkeää.

 

Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluitamme ystävälle tai kollegalle?

10!

Eatech Oy on yli 100 henkilöä työllistävä Tampereella ja Helsingissä toimiva ketterä ohjelmistoyritys, joka keskittyy asiakaskohtaisten ohjelmistoratkaisujen ja jatkuvien palveluiden tuottamiseen. Yrityksen osaaminen kattaa koko ohjelmiston elinkaaren aina ideasta ylläpitoon saakka. Lisätietoja.

 

Kuinka voimme auttaa?

KREAPAL on liiketoimintamuotoilun, palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen intohimoinen asiantuntijayritys. Autamme yritystäsi ymmärtämään ihmisiä kokonaisvaltaisemmin ja kytkemään ymmärryksen osaksi tulevaisuuden voittavaa liiketoimintaa. Me koulutamme, valmennamme, fasilitoimme ja teemme projekteja kaikenkokoisille organisaatioille – toimialariippumattomasti – ympäri Suomen.

Tiedät jo mitä yrityksesi pitäisi tehdä. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä ja kerro meille mihin haluat muutosta.

FacebookTwitterLinkedIn

Voimmeko auttaa?

Tiedät jo mitä yrityksesi pitäisi tehdä. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan kerro meille mihin haluat muutosta. Me kerromme miten kytkemme ihmiset muutokseen mukaan ja miten me sen teemme – yhdessä.

Kreapal facebook Kreapal twitter Kreapal linkedin
Lisätietoja

Veikko on yrityksen perustaja, liiketoimintamuotoilija ja palvelumuotoilija, jonka kaikessa tekemisessä painottuu arvon tasapainoinen tuottaminen kolmella tasolla: asiakkaiden, työntekijöiden ja omistajien. Hän on johtanut lukuisia liiketoiminta- ja palvelumuotoiluhankkeita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, sekä asiakaskokemuksen kehittämistä merkittävässä suomalaisessa konsernissa. Veikko on opiskellut palvelumuotoilua kolmessa suomalaisessa korkeakoulussa, sekä liiketoimintamuotoilua TU Delft:issä.

Veikko ei toista vain muiden ajatuksia, vaan ottaa aktiivisesti kantaa liiketoimintalähtöisen muotoilun kehitykseen Suomessa. Hän kehittää ja visualisoi konsepteja, työkaluja ja menetelmiä, sekä kirjoittaa parhaillaan kirjaa palvelumuotoilusta. Kirja tullaan julkaisemaan loppusyksystä 2019.

Veikko on kysytty esiintyjä erilaisissa palvelumuotoilun, asiakaskokemuksen ja markkinoinnin tapahtumissa ja seminaareissa. Häntä kiitetään erityisesti kyvystään oivalluttaa isoja kokonaisuuksia tavalla, joka puhuttelee niin organisaatioiden ylintä johtoa kuin työntekijöitäkin. Veikko on innostaja ja tekijä, jonka koulutuksissa, työpajoissa ja muotoiluprojekteissa syntyy oivalluksia ja tuloksia – aina rennossa hengessä.

Nyt tiedät minusta jo melko paljon – olisi ilo tutustua ja kuulla sinua askarruttavasta haasteesta tai mahdollisuudesta. Varaa kalenteristani sinulle sopivin 20 min. aika sparraukseen etäyhteydellä – voit varata ajan täältä.

VEIKKO TÖRRÖNEN | Liiketoimintamuotoilija & Palvelumuotoilija | #strategia #rohkeus #ilonkautta #yhdessä

veikko@kreapal.fi

040 705 5810

Linkedin

"Veikko vakuutti minut innostuksellaan ja osaamisellaan jo 2016 keväällä, kun tapasimme ensi kertaa. Jo tällöin heräsi ajatus, että Veikko voisi meitä auttaa rakentamaan yrityksemme muutosmatkaa. 2018 kesällä tämä konkretisoitui, kun aloitimme yhteistyön KREAPALin kanssa. Yhteistyöstä saatu palaute on ollut erinomaista! Tavoite on yhä syventää yhteistyötä siten, että KREAPAL on keskeinen kumppani ICT Elmon kasvussa ja tulee mukaan myös vaativimpiin asiakascaseihimme. "

Janne Aaltonen
Toimitusjohtaja, ICT Elmo Oy

Ota yhteyttä lomakkeella:

Ota yhteyttä lomakkeella:

OTA YHTEYTTÄ

Varaa ilmainen sparraus etäyhteydellä
Varaa kalenteristamme aika ilmaiseen 20 min. sparrauspalveluun asiantuntijamme kanssa. Varauksen voit tehdä täällä. Myönnämme sparraukselle tehdastakuun: kanssamme vietetty aika tuottaa oivalluksia – rennossa hengessä. 🙌

Soita tai laita sähköpostia
Haluamme tutustua sinuun ja organisaatioosi. Suosittelemmekin yhteistyön aloittamista etätapaamisella, mutta totta kai meidät tavoittaa myös puhelimella ja sähköpostilla.

Veikko Törrönen
perustaja | liiketoimintamuotoilija | palvelumuotoilija
040 7055 810
veikko@kreapal.fi

Tule kylään
Toimistomme sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, rautatieaseman vieressa.

Crazy Town (5. kerros)
Rautatienkatu 21 B
33100 Tampere


LASKUTUSOSOITTEET

Y-tunnus
2952382-5

Verkkolaskut
Verkkolaskuosoite: 003729523825
Operaattori: 003721291126 (Maventa)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH

PDF-laskut sähköpostilla
29523825@scan.netvisor.fi