Antti Kopponen, Eatech Oy

Antti Kopponen, Chief Operating Officer, Eatech Oy

Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä työntekijäkokemuksessamme on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin. Veikko ja Nina ansaitsivat tässä meidän koko porukan luottamuksen!

Muotoilusta apua työntekijäkokemuksen kehittämiseen ja yrityskulttuurin johtamiseen

Pieniin yrityksiin syntyy tiiviin yhdessä vietetyn ajan seurauksena luontaisesti vahva yhtenäinen yrityskulttuuri. Yrityksen koon kasvaessa koko henkilöstön välinen vuorovaikutus vähenee: tämä muuttaa yrityskulttuurin moniulotteisemmaksi ja vaikeammin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Peter Druckerin sanoin, ”yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi”, eli joko kulttuuri johtaa yritystä tai yritys päättää johtaa kulttuuria – edelläkävijäyritykset tunnistavat tämän ja valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon.

Saimme kunnian päästä auttamaan ohjelmistoyritys Eatech Oy:n työntekijäkokemuksen kehittämistä ja yrityskulttuurin johtamista muotoilun menetelmillä. Asetimme asiakkaan kanssa projektille yhteisesti seuraavat tavoitteet:

  • Työntekijäkokemuksen nykytilan kartoittaminen.
  • Haasteiden ja uusien työntekijäkokemusta parantavien mahdollisuuksien kiteyttäminen ja näkyväksi tekeminen.
  • Tavoitellun työntekijäkokemuksen suunnittelua ohjaavien vetureiden valinta.

Haastattelimme projektin päätyttyä Eatech Oy:n COO Antti Kopposta – alla yhteenveto haastattelusta:

 

Kuvaile haastetta tai ongelmaa, johon kaipasitte erityisesti apua?

Eatech on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Meillä oli jo jonkinlainen käsitys yrityskulttuuristamme ja sen vahvuuksista sekä kehitettävistä asioista. Oli kuitenkin haastavaa kiteyttää esimerkiksi se, miten erotumme muista. Minkälainen on työntekijäkokemus? Minkälaisia ovat eatechilaiset? Miten voimme kehittää työnantajamielikuvaa? Mitä voisimme tehdä vielä paremmin?

 

työntekijäkokemus

 

Mikä sai sinut lopulta valitsemaan yrityksemme? Mikä erotti meidät muista toimijoista?

Tekemisen meininki ja hyvä yhteispeli Veikon ja Ninan välillä. Henkinen tamperelaisuus ja rehellisyys. Selkeä ja järkevä suunnitelma etenemisestä ja lupaus konkretiasta lopputuloksissa.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui?

Yhteistyö sujui hienosti – kaikki tapahtui aikataulussaan. Haastattelut ja workshopit olivat henkilökunnallekin positiivinen kokemus – Veikko ja Nina ansaitsivat tässä meidän koko porukan luottamuksen. Mahtavaa oli, että Veikko ja Nina tulivat myös itse kertomaan tuloksista koko henkilökunnan aamupalalle. Lupaus ”Teemme monimutkaisesta yksinkertaista” toteutui.

 

Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä nyt on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin.

 

Mikä on ollut mielestäsi suurin hyöty jonka olemme pystyneet tuottamaan?

Kuten ennalta arvelimme, esiin ei tullut mitään aivan uutta ja ihmeellistä tai yllättävää. Mutta nyt meidän yrityskulttuuri on kiteytetty uudella tavalla asioiksi, jotka jokainen eatechilainen voi allekirjoittaa. Saimme selkeästi tiivistettynä sen, mitä nyt on hyvin ja mitä voimme tehdä vielä paremmin. Tästä on saatu uutta puhtia jo käynnissä oleviin kehitysasioihin ja työlistalle lisää asioita, joihin keskittymällä saamme työntekijäkokemuksesta entistäkin paremman. Tämä on meille ensiarvoisen tärkeää.

 

Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluitamme ystävälle tai kollegalle?

10!

Eatech Oy on yli 100 henkilöä työllistävä Tampereella ja Helsingissä toimiva ketterä ohjelmistoyritys, joka keskittyy asiakaskohtaisten ohjelmistoratkaisujen ja jatkuvien palveluiden tuottamiseen. Yrityksen osaaminen kattaa koko ohjelmiston elinkaaren aina ideasta ylläpitoon saakka. Lisätietoja.

 

Kuinka voimme auttaa?

KREAPAL on liiketoimintamuotoilun, palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen asiantuntijayritys. Me koulutamme, valmennamme, fasilitoimme ja teemme projekteja. Tiedät jo mitä yrityksesi pitäisi tehdä. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan ota yhteyttä ja kerro meille mihin haluat muutosta.

FacebookTwitterLinkedIn

Tilaa uutiskirje

Tilaan KREAPAL uusimmat postaukset ja uutiskirjeen

Voimmeko auttaa?

Tiedät jo mitä yrityksesi pitäisi tehdä. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, vaan kerro meille mihin haluat muutosta. Me kerromme miten kytkemme ihmiset muutokseen mukaan ja miten me sen teemme – yhdessä.

Kreapal facebook Kreapal twitter Kreapal linkedin
Lisätietoja

Veikko on yrityksen perustaja, liiketoimintamuotoilija ja palvelumuotoilija, jonka projekteissa painottuu vahvasti liiketoiminnallisesti mitattavissa oleva hyöty. Hän on johtanut lukuisia liiketoiminta- ja palvelumuotoiluhankkeita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, sekä asiakaskokemuksen kehittämistä merkittävässä suomalaisessa konsernissa. Veikko on opiskellut palvelumuotoilua kolmessa suomalaisessa korkeakoulussa, liiketoimintamuotoilua TU Delft:issä ja MBA tutkinnon University of Wales:issa.

Veikko käy säännöllisesti puhumassa erilaisissa palvelumuotoilun, asiakaskokemuksen ja markkinoinnin tapahtumissa ja seminaareissa. Hän on innostaja ja tekijä, jonka koulutuksissa, työpajoissa ja projekteissa syntyy oivalluksia ja tuloksia – aina rennossa hengessä.

Veikko Törrönen | Liiketoimintamuotoilu & Palvelumuotoilu

veikko@kreapal.fi

040 705 5810

Linkedin

Lisätietoja

Asiakkaat kuvaavat Ninaa tarkkasilmäiseksi yrityskulttuurimuotoilijaksi, joka osaa kiteyttää syy-seuraussuhteita näkyviksi ja käyttökelpoisiksi työkaluiksi. Valmentajana Nina auttaa tiimejä ja yksilöitä näkemään asioita uusista näkökulmista. Laaja ymmärrys poikkitieteellisesti ihmisestä osana työyhteisöä auttaa häntä havainnoimaan ja tukemaan ihmisten kasvua osana työyhteisöä.

Ninalla on vahva liiketoiminnallinen osaaminen: hän rakensi SuomenTelecenter Oy:n liiketoiminnan tyhjästä yli 8 M€ vuotuiseen liikevaihtoon toimien itse operatiivisesta toiminnasta vastaavana kasvun mahdollistajana.  Hän on johtanut satoja valmennusprojekteja ja toiminut valmentajana hyvin erilaisissa organisaatioissa.

Nina on tunneälykäs joukkuepelaaja, jonka projekteissa tapahtuu isoja asioita sekä prosessien että henkisen kasvun tasolla.

Nina Rinne | Yrityskulttuurimuotoilu

nina@kreapal.fi

040 078 4227

Linkedin

Ota yhteyttä lomakkeella:

Tilaan KREAPAL uusimmat postaukset ja uutiskirjeen

Ota yhteyttä lomakkeella:

Tilaan KREAPAL uusimmat postaukset ja uutiskirjeen

TÄMÄN ME TEEMME

Palautamme ihmisen takaisin liiketoiminnan ytimeen | Mahdollistamme liiketoiminnan muotoilun kaikenkokoisille yrityksille

KREAPAL Oy
Rautatienkatu 21 B
33100 Tampere
Y-tunnus: 2871561-4

YHTEYDENOTOT
Veikko Törrönen
perustaja | toimitusjohtaja
040 7055 810
veikko@kreapal.fi


LASKUTUSOSOITTEET

Verkkolaskut
Verkkolaskuosoite: 003728715614
Operaattori: 003721291126 (Maventa)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH

PDF-laskut sähköpostilla
28715614@scan.netvisor.fi