Kreapal logo OTA YHTEYTTÄ >
Marko Björklund

Palvelun tuotteistus toimialaa muuttavalle innovaatiolle | OffiStore Oy

Tuotteistimme täysin uuden palvelun toimialallemme! KREAPALin Veikko johti prosessia jämäkällä ja innostavalla otteella upeasti kohti maalia: erinomaista työtä.

Palvelun tuotteistus toimialaa muuttavalle innovaatiolle!

Palvelun tuotteistus? Mitä se tarkoittaa konkreettisesti? Jos etsit napakkaa asiakastarinaa käytännön toteutuksesta, suosittelen jatkamaan lukemista.

 

Palvelun tuotteistus: Case Offistore Oy

Toteutimme innovatiivisen palvelun tuotteistusprojektin Offistore Oy:lle kesän ja syksyn 2022 aikana. Haastattelimme talvilomien jälkeen yrityksen toimitusjohtaja Marko Björlundia siitä, miksi projekti toteutettiin, mitä siinä tehtiin – ja mitä sen lopputulosena syntyi. Alla haastattelun yhteenveto.

 

Kertoisitko muutamalla sanalla OffiStore Oy:stä?

Offistore on 1996 perustettu, aidosti vastuullinen, toimistokalusteiden käytännön kiertotalouspalveluita tarjoava yritys. Pääkallopaikkamme on Tampereella, muut toimipisteet ovat Kuopiosta, Turusta, Kokkolasta, Oulusta, Jyväskylästä ja Vantaalta. Palvelemme asiakkaitamme koko maassa sekä verkkokaupalla että fyysisesti. Lisätietoja Offistoresta TÄSTÄ.

 

Meillä oli tarvittava tietotaito kehittää teknisesti asiat oikein. Meiltä uupui kuitenkin kyky tuotteistaa uusi palvelu: saada siitä asiakkaillemme houkutteleva ja helposti ymmärrettävä.

 

Kuvaile haastetta, joka teillä oli ennen yhteistyötämme?

Olimme miettineet toimialallemme täysin uutta palvelua, joka vastaisi yritysten kasvavaan tarpeeseen tehdä konkreettisia vastuullisia tekoja. Näimme markkinoiden luoman mahdollisuuden ja sen, ettei yhdelläkään toimijalla ollut tarjota kokonaispalvelua yritysten tarpeisiin.

Meillä oli tarvittava tietotaito, ymmärrystä asiakkaiden tarpeista, sekä kyky kehittää tältä pohjalta teknisesti asiat oikein. Meiltä uupui kuitenkin kyky tuotteistaa uusi palvelu: saada siitä asiakkaillemme houkutteleva ja helposti ymmärrettävä. Tarvitsimme myös lisää uskon vahvistusta palvelumme tarpeelle. Tiedostimme palvelussamme olevan vielä kehittämisen kohteita ja kaipasimme myös lisää asiakasymmärrystä siitä, mitä mieltä yritykset ovat – ja mitä epäkohtia emme olleet vielä huomanneet.

 

Miksi valitsitte juuri KREAPALin kumppaniksi?

Olimme kuulleet KREAPALista ja Veikosta erinomaista palautetta. Ensimmäisellä tapaamisella tuli selväksi, ettei teitä oltu turhaa kehuttu. Osaaminen ja asiantuntemus tulivat selväksi heti. Meille syntyi välittömästi myös tunne siitä, että pääsitte asian ytimeen ja että teidän kanssanne tuotteistus onnistuu erinomaisesti.

 

Mitä projektissa tehtiin?

Tuotteistimme täysin uuden palvelun toimialallemme! Saimme erinomaisia kehityskohteita esille ja sitä kautta parannettua palvelua lopulliseen muotoonsa.

 

Palvelumuotoilun lopputuloksena kiteytimme toimialallemme täysin uudenlaisen palvelun tärkeimmät elementit: palvelun nimen, -unelma-asiakkaan, -kilpailuedut, -hankinnan ja käyttöönoton kuvaukset, -hinnoittelumallin ja palvelulupauksen.

 

Mitä yhteistyön lopputuloksena syntyi?

Toimialallemme täysin uudenlainen palvelu vastaamaan yritysten tarpeita. Palvelumuotoilun lopputuloksena kiteytimme muun muassa seuraavat palvelun ydinelementit:

  • Nimi
  • Kohderyhmä ja unelma-asiakas
  • Kilpailuedut
  • Hankinnan ja käyttöönoton kuvaus
  • Hinnoittelumalli
  • Palvelulupaus

Kokonaisuus on nyt houkutteleva ja helposti ymmärrettävä valitulle kohderyhmälle.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui? 

Yhteistyö oli erittäin sujuvaa. Veikko johti prosessia jämäkällä ja innostavalla otteella upeasti kohti maalia. Hän piti myös huolen, ettei aikatauluista lipsuttu ja toisaalta jousti upeasti sairastumisesta johtuvan siirron kohdalla. Erinomaista työtä.

 

Terveisesi yrityspäättäjille, jotka harkitsevat vastaavan palvelun ostamista? 

Mikäli olette harkinneet tuotteistamista ja haluatte saada huipputuloksia aikaan, voimme lämpimästi suositella KREAPALia.

 

Kysyttäessä, kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluitamme (asteikolla 1-10)?

10!

 

Tuotteistus agendalla?

palvelun tuotteistus

Pyydä tarjous:
1️⃣  Varaa etätapaaminen TÄSTÄ, tai soita 040 7055 810.
2️⃣  Tavataan uudelleen ja käydään tarjous läpi. Siinä kaikki.

Jaa Someen:
FacebookTwitterLinkedIn

Innostuitko?

Ota yhteyttä, niin kreataan juuri teille sopiva toteutus!

   
veikko-torronen

Veikko Törrönen

Perustaja, Liiketoimintamuotoilija, Palvelumuotoilija

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä arkisin jo samana päivänä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

MODERNI JA OSALLISTAVA STRATEGIATYÖ

LATAA OPAS TÄSTÄ >