Kreapal logo OTA YHTEYTTÄ >

Uusi palvelukonsepti haastaa toimialan perinteitä | Muotolevy Oy

Uuden palvelun keskiössä on uusiokäyttö, jolla vähennetään hiilijalanjälkeä merkittävästi! Kreapalin menetelmät valmistivat, että fokus pysyi oikeassa asiassa, eli asiakkaille tuotettavassa arvossa.

Palvelukonsepti, joka haastaa toimialan perinteitä – ja auttaa konkreettisesti kohti vastuullisuutta? Miten tämän kaltainen palvelullistaminen toteutetaan? Mitä se vaatii – ja mitä työssä tulisi huomioida?

Jos etsit napakkaa asiakastarinaa käytännön toteutuksesta, suosittelen jatkamaan lukemista.

 

Palvelukonsepti, joka haastaa toimialan perinteitä ja edistää vastuullisuutta!

Muotoilimme syksyn/talven 2023-2024 aikana palvelukonseptin, jolla Muotolevy Oy haastaa rakennusalan perinteisiä toimintamalleja – ja auttaa asiakkaitaan ottamaan konkreettisen arkeleen kohti vastuullisuutta.

Haastattelimme projektin päätyttyä yrityksen kaupallista johtajaa Markus Meristä siitä, mitä projektissa tehtiin – ja mitä sen lopputuloksena syntyi. Tässä haastattelun yhteenveto.

 

Kertoisitko muutamalla sanalla yrityksestänne

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Suhtaudumme intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen.

Tarjoomamme sisältää laadukkaita kuivarakentamisen ratkaisuja sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavat tilaratkaisut työympäristöihin ja julkisiin tiloihin. Kiinnitämme erityistä huomiota materiaalien, valmistusmenetelmien sekä rakentamistavan ympäristöystävällisyyteen, laatuun ja kestävyyteen sekä kokonaistaloudellisuuteen.

 

Tavoitteenamme oli luoda palvelukonsepti, jonka avulla autamme kiinteistöjä uudelleenkäyttämään toimittamiamme ratkaisuja sekä toteuttamaan tilamuutoksia nykyistä ketterämmin.

 

Kuvaile haastetta, joka teillä oli ennen yhteistyötämme

Toimitamme toimistokiinteistöjen tilajakoihin järjestelmäseiniä. Tuotteidemme kantava ajatuksena on tukea muunneltavuutta ja uudelleenkäyttöä. Uudelleenkäytön mahdollisuuksia kuitenkin hyödynnetään turhan vähän kiinteistöissä toteutettavissa tilamuutoksissa.

Tavoitteenamme oli luoda palvelukonsepti, jonka avulla autamme kiinteistöjä uudelleenkäyttämään toimittamiamme ratkaisuja sekä toteuttamaan tilamuutoksia nykyistä ketterämmin.

 

Miksi valitsitte juuri meidät kumppaniksi?

Olen jumpannut Veikon kanssa muutamia eri hankkeita vuosien aikana, mutta aikaisemmin olemme päätyneet yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa. Keskusteluista on kuitenkin jäänyt hyvät fiilikset. Tällä kertaa oli pakko kokeilla, miten yhteistyö sujuu.

 

Palvelumuotoilun jälkeen teimme etenemissuunnitelman uuden palvelukonseptin toteuttamiseksi.

 

Mitä projektissa tehtiin?

Projektissa lähdettiin asiakashaastatteluiden kautta pohtimaan täysin uuden palvelun sisältöä. Useiden keskusteluiden täyttämien työpajojen jälkeen meillä oli kiteytettynä ajatus uudesta palvelusta.

Tästä pyysimme jälleen palautetta palvelun potentiaalisilta asiakkailta. Saadun palautteen pohjalta viilasimme palvelumallin sisältöä ja asiakaslupauksia.

Viimeisessä vaiheessa, OKR-mallia hyödyntäen, teimme etenemissuunnitelman palvelun tuotteistamisesta ja kaupallistamisesta, sekä sisäisten kyvykkyyksien kehittämisestä palvelukonseptin toteuttamiseksi.

 

Uuden palvelun keskiössä on tuotteiden ja materiaalien uudelleen- ja uusiokäyttö, joilla voidaan vähentää tilamuutosten hiilijalanjälkeä merkittävästi.

 

Mitä projektin lopputuloksena syntyi?

Projektin lopputuloksena syntyi Järjestelmäseinien Elinkaaripalvelu. Elinkaaripalvelun sisällä on yli 10 uutta palvelua, joiden avulla toimistokiinteistöissä toteutetaan jatkossa tilamuutoksia nopeammin, helpommin ja vastuullisemmin.

Elinkaaripalvelun keskiössä on tuotteiden ja materiaalien uudelleen- ja uusiokäyttö, joilla voidaan vähentää tilamuutosten hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Lisätietoa palvelusta TÄSTÄ.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui?

Yhteistyö sujui hyvällä positiivisella vireellä. Viikoittaiset työpajat pitivät yllä hyvää vauhtia asioiden etenemisessä.

Nostona työpajojen nopea purku. Saimme dokumentaation käyttöömme aina noin kaksi tuntia työpajan päättymisestä. Tämä mahdollisti asioiden työstämisen ja tehokkaan valmistautumisen seuraavaan vaiheeseen.

 

Kreapalin käyttämät menetelmät ja työpajojen fasilitointi varmistavat sen, että fokus pysyy oikeassa asiassa – eli asiakkaille tuotettavassa arvossa.

 

Terveiset päättäjille, jotka harkitsevat vastaavan palvelun ostamista?

Suosittelen ulkopuolisen avun ja osaajan mukaan ottamista palvelumuotoiluun. Kreapalin käyttämät menetelmät ja työpajojen fasilitointi varmistavat sen, että fokus pysyy oikeassa asiassa – eli asiakkaille tuotettavassa arvossa.

 

Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluamme (0-10)?

9.

 

Pyydä tarjous

Olemme toteuttaneet lukuisia palvelumuotoiluprojekteja sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioille. Nykyinen projektiemme NPS=100, eli 100% asiakkaista suosittelee yhteistyötä kanssamme.

palvelukonsepti

Pyydä tarjous:
1️⃣  Varaa etätapaaminen TÄSTÄ, tai soita 040 7055 810.
2️⃣  Tavataan uudelleen ja käydään tarjous läpi. Siinä kaikki.

Jaa Someen:
FacebookTwitterLinkedIn

Innostuitko?

Ota yhteyttä.

   
veikko-torronen

Veikko Törrönen

Perustaja, Liiketoimintamuotoilija, Palvelumuotoilija

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä arkisin jo samana päivänä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN OKR-MALLILLA.

LATAA OPAS TÄSTÄ >