Kreapal logo OTA YHTEYTTÄ >
Kati Paulin

Strategian yhteiskehittäminen | Silta Oy

Olen erittäin tyytyväinen strategiatyön lopputulokseen. Se on aidosti koko Sillan tekemä. Suosittelen ehdottomasti liiketoimintamuotoilua menetelmäksI ja KREAPALin kumppaniksi strategiatyöhön!

Strategian yhteiskehittäminen? Miten se toteutetaan käytännössä? Jos etsit asiakastarinaa käytännön toteutuksesta, suosittelen jatkamaan lukemista.

 

Strategian yhteiskehittäminen Silta Oy:lle

Meillä oli ilo ja kunnia toteuttaa syksyn / talven 2019-2020 aikana liiketoimintamuotoiluprojekti Silta Oy:lle. Haastattelimme projektin päätyttyä Silta Oy:n toimitusjohtaja Kati Paulinia siitä, mistä projektissa oikein oli kyse ja miten se sujui. Alla haastattelun yhteenveto.

 

Kertoisitko aluksi muutamalla sanalla Silta Oy:stä?

Silta Oy asiantuntijat tuottavat palvelua ja ratkaisuja asiakkaidensa palkka- ja henkilöstöhallinnon tarpeisiin. Maksamme joka kuukausi yli 100 000 suomalaisen palkat! Yrityksemme on perustettu vuonna 2001 ja se työllistää n. 300:n asiantuntijaa neljällä paikkakunnalla Suomessa. Vuoden 2019 liikevaihtomme oli n. 21 miljoonaa euroa

Olemme asiakkaidemme luottokumppani ja sparraaja. Autamme asiakkaitamme laajasti HR-kentän eri asiantuntemusta vaativissa tehtävissä, kuten raportoinnissa ja henkilöstöjohtamisessa ja niiden kehittämisessä. Palkkahallinnosta kertyvän datan jalostamme hyötykäyttöön asiakkaillemme tuottavan liiketoiminnan kehittämiseksi. Asiantuntemuksessamme yhdistyy laaja-alainen ymmärrys työelämän kehittämisestä ja vahva osaaminen noin sadasta työehtosopimuksesta. Kehitämme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa heidän liiketoimintansa tuloksellisuutta, kannattavuutta ja kilpailukykyisyyttä.

 

Olimme tehneet edellisenä keväänä palvelumuotoiluprojektin KREAPALin kanssa. Olimme tyytyväisiä palvelumuotoiluprojektiin, joten tietysti haastoimme KREAPALin mukaan!

 

Minkälaisessa tilanteessa päädyit alun perin keskusteluihin kanssamme?

Syksyllä 2019 päätimme että on oikea aika kehittää meidän strategiaamme uusiksi. Vanhan strategiamme elementit ja sisältö oli hyvät, mutta kolme vuotta oli tehnyt tehtävänsä ja halusimme freesata strategian nykyaikaiseksi.

Olin itse lähdössä ensimmäistä kertaa vetämään strategiaprojektia ja halusin toteuttaa sen osallistamalla johtoryhmän lisäksi myös koko henkilöstön. Koko henkilöstön osallistamisella saamme eri näkökulmia koko organisaatiolta ja sitoutamme henkilöstön uuteen strategiaan jo suunnitteluvaiheessa.

Olimme tehneet edellisenä keväänä palvelumuotoiluprojektin KREAPALin kanssa ja sitten bongasin LinkedIn:istä, että KREAPAL tekee muotoilun menetelmillä myös strategiaprojekteja. Olimme tyytyväisiä palvelumuotoiluprojektiin, joten tietysti haastoimme KREAPALin mukaan tuomaan uutta kulmaa ja tapaa toteuttaa meidän strategiaprojekti.

 

Perusteluita KREAPAL valintaan olivat vahvimmin: perinteisestä strategiatyöstä poikkeava ajattelu- ja työtapa, ihmisten osallistaminen projektiin ja lopputuloksen valmentaminen osana toteutusta.

 

Mikä sai sinut lopulta valitsemaan meidät?

Loppusuoralla oli yksi perinteinen strategiakonsulttiyritys ja KREAPAL. Johtoryhmä kuunteli molemmat yhteistyöehdotukset ja päätös oli yksimielinen. Johtoryhmän perusteluita KREAPAL valintaan olivat vahvimmin: perinteisestä strategiatyöstä poikkeava ajattelu- ja työtapa, ihmisten osallistaminen projektiin ja lopputuloksen valmentaminen koko henkilöstölle osana toteutusta.

Itse yhdyin näihin kommentteihin ja koin, että ns. perinteiseen tapaan viedä strategiaprojekti läpi en tarvitse tai emme tarvitse apua – niitä on itse kukin ehtinyt työelämänsä aikana nähdä jo monia.

 

Miten yhteistyö strategiaprosessin aikana mielestäsi sujui?

Hirmu hyvin. Veikko on suorapuheinen mutta ystävällinen, sparraava, haastaa ja tuo ajatuksia muualta (omista projekteistaan, uusimmista kirjoista, kokemuksistaan). Hän oli sekä omistautunut että selkeästi innostunut meidän projektista, joka näkyi esim. siten, että hän haki aktiivisesti uusia ajatuksia ja lähestymistapoja matkan varrella verkostostaan ja muista lähteistä.

 

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Uskon siihen – se on meidän näköinen.

 

Mitä ajattelet lopputuloksesta?

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Se on aidosti ja alusta loppuun meidän, koko Sillan, tekemä. Uskon siihen – se on meidän näköinen.

 

Minkä vinkin antaisit organisaatioiden päättäjille, joille strategiauudistus on ajankohtainen?

Kaikki lähtee ihmisistä – ja liiketoimintamuotoilu menetelmänä osallistaa ihmiset luontevasti mukaan prosessiin. Haluan viedä muotoiluajattelun ilosanomaa osaltani eteenpäin, sillä vaatimustaso asiakkailla ja henkilöstöllä, eli meillä ihmisillä, kasvaa koko ajan – ja kaikkien on syytä tulla omasta kuplastaan ulos. Loppujen lopuksi ihmiset äänestävät jaloillaan ja jalkojen liike lähtee tunteesta.

Suosittelen ehdottomasti liiketoimintamuotoilua menetelmäksi ja KREAPALia kumppaniksi strategiatyöhön!

 

 

Strategian yhteiskehittäminen agendalla?

strategian yhteiskehittäminen

Pyydä tarjous:
1️⃣  Varaa etätapaaminen TÄSTÄ, tai soita 040 7055 810.
2️⃣  Tavataan uudelleen ja käydään tarjous läpi. Siinä kaikki.

Jaa Someen:
FacebookTwitterLinkedIn

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä.

   
veikko-torronen

Veikko Törrönen

Perustaja, Liiketoimintamuotoilija, Palvelumuotoilija

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä arkisin jo samana päivänä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN OKR-MALLILLA.

LATAA OPAS TÄSTÄ >