Kreapal logo OTA YHTEYTTÄ >

Kilpailuetua strategisella palvelumuotoilulla | Helsingin seudun kauppakamari

Omin voimin tehtynä palvelumuotoilusta jää usein puuttumaan asiakasnäkökulma, prosessi venyy ja keskittyy liikaa sisäiseen laatikkoleikkiin. Kreapalin Veikko kuunteli ja ohjasi meitä tehokkaasti!

Kilpailuetua palvelumuotoilemalla? Miten ihmeessä? Jos etsit napakkaa asiakastarinaa käytännön toteutuksesta, suosittelen jatkamaan lukemista.

 

Kilpailuetua kansainvälistymispalveluihin strategisella palvelumuotoilulla

Pääsimme toteuttamaan syksyn/talven 2023-2024 aikana strategisen palvelumuotoiluprojektin Helsingin seudun kauppakamarille.

Haastattelimme projektin päätyttyä kauppakamarin Lakiasiainjohtaja Marko Sileniä siitä, mitä yhteistyössä tehtiin – ja mitä sen lopputuloksena syntyi. Tässä yhteenveto napakasta haastattelusta.

 

Kertoisitko muutamalla sanalla Helsingin seudun kauppakamarista

Me Helsingin seudun kauppakamarissa haluamme, että yritykset menestyvät. Kokoamme alueemme yritykset verkostoksi ja vahvistamme yritysten ja niiden henkilöstön osaamista. Olemme Pohjoismaiden suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva kauppakamari: meillä on nyt yli 7 000 yritys- ja organisaatiojäsentä.

Kansainvälistymisen asioissa olemme palvelleet yrityksiä  jo yli 100 vuoden ajan. Lisätietoja TÄSTÄ.

 

Kuvaile haastetta, joka teillä oli ennen yhteistyötämme 

Yrityksille suunnatut kansainvälistymisen palvelumme ovat laajat, mutta emme ole osanneet esittää niitä asiakaslähtöisesti. Olemme esitelleet enemmänkin sisäistä organisoitumistamme. Totesimme, että tähän on saatava muutos.

 

Meillä oli hyvä kokemus Kreapalista parin vuoden takaa. Tarjous oli myös hinnaltaan kilpailukykyinen.

 

Miksi valitsitte juuri meidät kumppaniksi?

Meillä oli hyvä kokemus Kreapalista parin vuoden takaa palveluyhtiömme, Helsingin Kamari Oy:n tuotteiden palvelumuotoiluprojektissa. Tutustu asiakastarinaan TÄSTÄ.

Kreapalin tarjous oli myös hinnaltaan kilpailukykyinen.

 

Teimme rohkean strategisen valinnan fokusoitua palvelemaan valittua kohderyhmää.

 

Mitä projektissa tehtiin?

Aivan aluksi kirkastimme projektin tavoitteet – ja heti tämän jälkeen Kreapal haastatteli asiakkaitamme. Haastatteluiden ansiosta saimme selkeän käsityksen palveluidemme nykytilasta ja asiakkaiden odotuksista palveluitamme kohtaan. Vertaamalla tavoitteita ja nykytilaa keskenään, tunnistimme sen, mihin palvelumuotoilun resurssit kannattaa kohdistaa.

Toisessa vaiheessa analysoimme markkinoita ja teimme rohkean strategisen valinnan fokusoitua palvelemaan valittua kohderyhmää. Tämä valinta (ja poisvalinta) helpotti merkittävästi palvelukokonaisuuden tuotteistamista.

Tuotteistamisen vaiheessa kiteytimme palveluidemme ydinviestin ja palvelulupauksen, sekä ryhmittelimme palvelutarjontamme asiakkaille ymmärrettävällä tavalla. Testasimme tuotteistuksen asiakkailla ja teimme korjaavat liikkeet asiakaspalautteiden pohjalta.

Projektin lopuksi keskityimme sisäiseen organisoitumiseen kansainvälistymispalveluiden tuotannossa.

 

Projektin lopputuloksena syntyi fokusoidulle kohderyhmälle selkeä ydinviesti, palvelulupaus ja palvelutarjonnan tuotteistus.

 

Mitä projektin lopputuloksena syntyi?

Projektin lopputuloksena syntyi fokusoidulle kohderyhmälle selkeä ydinviesti, palvelulupaus ja palvelutarjonnan tuotteistus, jonka avulla organisoidumme myös sisäisesti.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui?

Erinomaisesti. Kreapalin Veikko Törrönen kuunteli asiakasta ja ”pumppasi” meiltä tiedot, jotka sitten siirrettiin palvelumuotoiluprosessiin, joka taas on Veikon ammattitaitoa.

 

Terveiset päättäjille, jotka harkitsevat vastaavan palvelun ostamista?

Omin voimin tehtynä palvelumuotoilusta jää usein puuttumaan asiakasnäkökulma, prosessi venyy ja keskittyy liikaa sisäiseen laatikkoleikkiin.

 

Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluamme?

10.

 

Kilpailuetua palveluilla?

kilpailuetua

Pyydä tarjous:
1️⃣  Varaa etätapaaminen TÄSTÄ, tai soita 040 7055 810.
2️⃣  Tavataan uudelleen ja käydään tarjous läpi. Siinä kaikki.

Jaa Someen:
FacebookTwitterLinkedIn

Innostuitko?

Ota yhteyttä.

   
veikko-torronen

Veikko Törrönen

Perustaja, Liiketoimintamuotoilija, Palvelumuotoilija

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä arkisin jo samana päivänä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN OKR-MALLILLA.

LATAA OPAS TÄSTÄ >