Kreapal logo OTA YHTEYTTÄ >

Osallistava strategiatyö kaupungin yhtiölle | Helsingin Asumisoikeus Oy

Halusimme tällä kertaa motivoida koko henkilöstömme strategiatyöhön. Työ sujui erinomaisesti! Suosittelemme jokaiselle osallistavaa strategiatyötä harkitsevalle yhteistyötä KREAPALIN kanssa!

Osallistava strategiatyö? Miten se toteutetaan käytännössä? Jos pohdit vastauksia edellisiin, tutustu tähän asiakastarinaan.

 

Osallistava strategiatyö Helsingin Asumisoikeus Oy:lle

Pääsimme palvelemaan syksyn / talven 2023 aikana Helsingin asumisoikeus Oy:tä osallistavassa strategiatyössä. Haastattelimme projektin päätyttyä yrityksen kehityspäällikkö Petteri Palmia siitä, mitä projektissa tehtiin – ja mitä sen lopputulosena syntyi. Tässä yhteenveto haastattelusta.

 

Kertoisitko muutamalla sanalla Helsingin Asumisoikeus Oy:stä

Helsingin Asumisoikeus Oy eli Haso on Helsingin kaupungin omistama asumisoikeusyhtiö, joka tarjoaa kohtuuhintaisia ja laadukkaita asuntoja pääkaupungissa ympäristöarvoja unohtamatta. Lisätietoja Hasosta TÄSTÄ.

 

Halusimme tällä kertaa tehdä strategian tavalla, jolla innostetaan, sitoutetaan ja motivoidaan koko henkilöstömme strategian yhteiseen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

Kuvaile haastetta, joka teillä oli ennen yhteistyötämme 

Olimme tilanteessa, jossa strategiamme ei tarjonnut ratkaisuja ja suuntaa käytännön työhön. Siinä oli paljon hyvää ja oikeita asioita, mutta se oli vieras henkilöstöllemme ja siksi kaukainen arjen tekemisestä.

Halusimme tällä kertaa tehdä strategian tavalla, jolla innostetaan, sitoutetaan ja motivoidaan koko henkilöstömme strategian yhteiseen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

Miksi valitsitte juuri meidät kumppaniksi?

Löysimme teidät alunperin puhtaasti suosittelun kautta. Veikko Törrösen innostava ja asiantunteva ote kumppania valitessa sai meidän vakuuttuneeksi siitä, että KREAPAL on meille sopiva yhteistyötaho.

 

Mitä projektissa tehtiin – ja mitä sen lopputuloksena syntyi? 

Tavoitteemme oli kirkastaa strategia ja luoda systematiikka, jolla se viedään osaksi arkea. Työssä oli neljä päävaihetta.

1. Nykytilan ymmärtäminen 
Aloitimme työn nykytilan ymmärtämisellä. Halusimme muodostaa yhteisen objektiivisen näkemyksen siitä, mitä teemme jo hyvin ja millä osa-alueilla meillä on eniten kehitettävää.

2. Näkemyksen kirkastaminen
Kun meillä oli riittävä ymmärrys nykytilasta, käänsimme katseemme tulevaisuuteen. Analysoimme yhdessä toimintaympäristön sekä ihmisten tarpeiden muuttumista. Muutosta on valtavasti – ja osa tästä koskettaa vahvimmin juuri meidän liiketoimintaa. Muodostimme näistä näkemyksen siitä, mihin tulevaisuuden toimintaympäristöön valmistaudumme – ja otamme strategiallamme kantaa.

3. Strategisten valintojen tekeminen
Vasta nykytilan ja tulevan muutoksen analysoinnin jälkeen, lähdimme tekemään strategisia valintoja. Muodostimme asiakaslähtöisen tahtotilan – ja tunnistimme sen toteuttamisen neljä tärkeintä osa-aluetta. Päivitimme näiden pohjalta strategian muut osa-alueet tukemaan tehtyjä valintoja (mm. missio, arvot jne.).

 

Osallistava strategiatyö

 

4. Käytännön tekeminen
Tässä kohtaa tulimme mielestäni koko strategiatyön kriittisimpään vaiheeseen: purimme OKR-mallilla strategiset valinnat priorisoiduksi käytännön tekemiseksi. Näin varmistamme sen, että strategiassa määritelty muutos ei jää vain hyviksi ajatuksiksi – vaan tulee aidosti osaksi arjen tekemistämme!

 

Työpajatyöskentely haastoi henkilöstömme ajattelemaan asioita monipuolisesti.

 

Miten yhteistyö mielestäsi sujui? 

Yhteistyö sujui mutkattomasti ja avoimesti. Työpajatyöskentely haastoi henkilöstömme ajattelemaan asioita monipuolisesti. Veikko piti hyvin ohjakset käsissään ja sai asiat etenemään suunnitellusti aikataulussa.

 

Terveiset päättäjille, jotka harkitsevat vastaavan palvelun ostamista? 

Suosittelemme jokaiselle henkilöstöä osallistavaa strategiaprosessia harkitsevalle yritykselle yhteistyötä KREAPALIN kanssa. Yhteistyö tuo varmasti jämäkkyyttä tekemiseen.

 

Kuinka todennäköisesti suosittelisit palveluamme? 

10.

 

Osallistava strategiatyö teille?

Autan mielelläni SINUA ja organisaatiotasi sitouttamaan, innostavaan ja motivoimaan henkilöstönne strategian tekemiseen ja toteuttamiseen yhdessä!

Osallistava strategiatyö

Pyydä tarjous:
1️⃣  Varaa etätapaaminen TÄSTÄ, tai soita 040 7055 810.
2️⃣  Tavataan uudelleen ja käydään tarjous läpi. Siinä kaikki.

Jaa Someen:
FacebookTwitterLinkedIn

Innostuitko?

Ota yhteyttä.

   
veikko-torronen

Veikko Törrönen

Perustaja, Liiketoimintamuotoilija, Palvelumuotoilija

Jätä viesti ja olemme sinuun yhteydessä arkisin jo samana päivänä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

STRATEGIAN TOTEUTTAMINEN OKR-MALLILLA.

LATAA OPAS TÄSTÄ >