OTA YHTEYTTÄ >

KREAPAL BLOGI

Vinkkejä ja uusia näkökulmia liiketoimintamuotoilusta, palvelumuotoilusta ja asiakaskokemuksesta.

Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Arvot – 3 konkreettistä erimerkkiä organisaatioille

25.5.2023   |   Sanna Helttunen

Arvot – mihin me niitä muka tarvitsemme? Tässä blogissa avataan kolmen esimerkin kautta sitä, miksi organisaation kannattaa panostaa niiden konkretisointiin ja hyödyntämiseen arjessa.

 

Arvot tuovat merkityksellisyyttä yhteiselle matkalle

Arvoilla on tärkeä tehtävä matkalla kohti päämäärää, sitä tavoitetta jonne yritys on matkalla. Tiedät varmasti sanonnan: ”Tärkeintä ei ole vain se päämäärän saavuttaminen, vaan matka kokonaisuudessaan”. Aidot, hyvin mietityt ja muotoillut arvot takaavat sen, että myös itse matkasta tulee merkityksellinen kaikille sen toteuttajille.

 

Yrityksen arvot ovat osa sen kulttuuria. Ne vaikuttavat siihen, millainen ilmapiiri yrityksessä vallitsee, miten ihmiset käyttäytyvät ja miten yhteistyötä tehdään.

 

Arvot toimivat yhteisenä kompassina

Jokainen yritys tarvitsee olemassaololleen tarkoituksen, syyn miksi se on olemassa. Tämä kuvaa myös sitä arvoa, jota yritys olemassaolollaan tuottaa. Lisäksi tarvitaan vahva visio siitä, minne ollaan matkalla sekä askelmerkit ja suunnitelma, eli strategia, siitä mitä tekemällä tuo tulevaisuuden kuva tullaan saavuttamaan.

Yritys haluaa varmasti myös sitouttaa oikeat ihmiset tekemään työtä tavoitteen eteen ja tästä syystä on erityisen tärkeää pysähtyä miettimään sitä, miten toimimalla yhteistä matkaa tullaan tekemään.

Yrityksen arvot luodaan kompassiksi juuri niille oikeille ihmisille, joita yritys haluaa joko houkutella mukaan tai sitouttaa yhteiselle matkalle. Tästä syystä niitä mietittäessä on syytä muistaa, että ne luodaan ihmisille, joten niiden tulee myös puhutella ihmisiä.

 

Arvojen avulla organisaatio määrittelee sen, mitä se pitää tärkeänä ja miten se haluaa toimia.

 

3 konkreettista erimerkkiä hyödyistä organisaatiolle

Alla kiteytettynä 3 konkreettista esimerkkiä siitä, miten arvot toimivat tehokkaana työkaluna ja toiminnan ohjurina matkalla kohti tavoiteltavaa päämäärää:

1. Ne heijastavat organisaation kulttuuria ja luovat yhteisen ymmärryksen siitä, millainen organisaatio on ja millaiseen toimintaan ja käyttäytymiseen se kannustaa.

Arvojen avulla organisaatio määrittelee sen, mitä se pitää tärkeänä ja miten se haluaa toimia. Ne luovat perustan sille, miten työntekijät vuorovaikuttavat keskenään, asiakkaiden kanssa ja sidosryhmien kanssa. Kun arvot ovat aidosti osa yrityksen kulttuuria, ne edistävät positiivisen työympäristön kehittymistä, yhteistyötä sekä tarkoituksen ja yhteen kuulumisen tunteen luomista.

2. Ne tarjoavat viitekehyksen päätöksentekoon ja ohjaavat sekä työntekijöitä että johtoa heidän päivittäisessä työssään. Selkeästi määriteltynä ne varmistavat päätöksenteon johdonmukaisuuden ja yhtenäisyyden, jopa monimutkaisissa tai epävarmoissa tilanteissa.

3. Ne ovat tärkeitä työntekijöiden sitouttamisessa ja puhuttelevat juuri oikeita ihmisiä hakeutumaan yritykseen töihin.

Kun työntekijät samaistuvat yrityksen arvoihin, he kokevat tarkoituksen ja yhteenkuulumisen tunnetta, joka puolestaan parantaa työntekijöiden sitoutumista. Sitoutuneet työntekijät ovat todennäköisemmin tuottavia ja motivoituneita tekemään töitä saavuttaakseen asetetut tavoitteet.

 

Arvot ohjaavat vahvasti tekemistämme arjessa. Reflektoimme niiden kautta omaa tekemistämme viikkotasolla.

 

Ja meidän arvot esimerkkinä

Millaiset sitten ovat hyvät arvot? Näistä esimerkkinä meidän yrityksen arvot, jotka ohjaavat vahvasti tekemistämme arjessa – ja joihin reflektoimme omaa tekemistämme viikkotasolla.

Arvomme ovat:

 • Rakkaus ja kiitollisuus: Rakastamme työtämme – ja olemme kiitollisia jokaisesta työpäivästä ja toimeksiannosta.
 • Positiivinen energia: Uskomme menestyksen olevan 20% mekaniikkaa ja 80% psykologiaa. Pidämme huolen hyvistä energioista – ja annamme positiivisen energian näkyä ja tarttua!
 • Rohkeus: Uskallamme kyseenalaistaa sekä omat että asiakkaidemme ajattelu- ja työskentelytavat. Emme pelkää virheitä. Teemme rohkeita ratkaisuja jokaisessa hetkessä.
 • Auttaminen: Autamme asiakkaitamme ihmislähtöisessä liiketoiminnassa – ja tuemme yrityksemme tuotoilla apua tarvitsevia ihmisiä elämässä.
 • Tuloksellisuus: Tulokset ratkaisevat – teemme tulosta ja toimitamme tuloksia.

Haluamme myös, että ne puhuttelevat juuri meidän yrityskulttuuriin sopivia ihmisiä hakemaan meille duuniin. Näin arvot näkyvät työpaikkailmoituksessamme – tutustu TÄSTÄ.

 

Käytännön tuloksia?

Olemme auttaneet useita erikokoisia organisaatioita arvotyössä. Voit tutustua asiakastarinoihimme TÄSTÄ.

 

Arvot agendalla?

Varaa kalentereistamme sinulle sopivin 1h ajankohta.

arvot

Jos kalentereistamme ei löydy sinulle sopivaa ajankohtaa, meille voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia. Yhteystiedot TÄSTÄ linkistä.

Kirjoittaja Sanna Helttunen on intohimoinen liiketoimintamuotoilija, palvelumuotoilija ja valmentaja KREAPAL DESIGN Oy:ssä. 

FacebookTwitterLinkedIn

Ajankohtaista

Palvelumuotoilijan työpaikka Tampereella

22.5.2023

Asiakkaamme odottavat meiltä rautaista laatua. Etsimme kaikessa rauhassa yrityskulttuuriimme sopivaa liiketoimintamuotoilun...

Jatka lukemista

Luottoluokitus AAA!

24.7.2022

Luottoluokitus AAA myönnetään vuosittain 2,3%:lle suomalaisista yrityksistä - ja nyt KREAPAL DESIGN Oy kuuluu tähän...

Jatka lukemista

ELY-konsultointi aka yrityksen kehittämispalvelut

4.4.2022

ELY-konsultointi, joka tunnetaan myös nimellä yrityksen kehittämispalvelut, on PK-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen...

Jatka lukemista

Yhteystiedot

Autamme SINUA onnistumaan.

Innostuitko kehittämään tekemistänne asiakaslähtöisesti? Mahtavaa!

Jos haluat sparrausta heti, soita: 040 7055 810.

Jos kirjoitat mieluummin, jätä viesti alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lisätietoja

Veikko on yrityksen perustaja, liiketoimintamuotoilija ja palvelumuotoilija, jonka kaikessa tekemisessä painottuu arvon tasapainoinen tuottaminen kolmella tasolla: asiakkaiden, työntekijöiden ja omistajien. Hän on johtanut lukuisia liiketoiminta- ja palvelumuotoiluhankkeita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, sekä asiakaskokemuksen kehittämistä merkittävässä suomalaisessa konsernissa. BBA, MBA ja HHJ -tutkintojen lisäksi Veikko on opiskellut palvelumuotoilua kolmessa suomalaisessa korkeakoulussa, sekä liiketoimintamuotoilua TU Delft:issä. Veikko ei toista vain muiden ajatuksia, vaan ottaa aktiivisesti kantaa liiketoimintalähtöisen muotoilun kehitykseen Suomessa: kehittäen ja visualisoiden uusia konsepteja, työkaluja ja menetelmiä.

Veikko luennoi yliopistolla ja on kysytty esiintyjä erilaisissa palvelumuotoilun, asiakaskokemuksen ja markkinoinnin tapahtumissa ja seminaareissa. Häntä kiitetään erityisesti kyvystään oivalluttaa isoja kokonaisuuksia tavalla, joka puhuttelee niin organisaatioiden ylintä johtoa kuin työntekijöitäkin. Veikko on innostaja ja tekijä, jonka koulutuksissa, työpajoissa ja muotoiluprojekteissa syntyy oivalluksia ja tuloksia – aina rennossa hengessä.

Veikko Törrönen

Perustaja
Liiketoimintamuotoilija
Palvelumuotoilija

Veikon korkea ammattitaito, kokemus ja aito halu ymmärtää liiketoimintaamme on hyvän yhteistyömme perusta. Hän on utelias ja kunnianhimoinen valmentaja, joka ei koskaan päästä meitä helpolla: yhteinen valmistautuminen työpajoihin ja selkeä seuranta ovat antaneet eväät aikaansaavalle työskentelylle.

Yhteistyö KREAPALin kanssa on auttanut meitä kirkastamaan konsernin yhteistä asiakaskokemuksen tahtotilaa, ottamaan oikeita askeleita, tarjonnut käytännön työkaluja ja selkeyttänyt tekemistämme jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Henkilökohtaisesti olen saanut myös kasvaa ihmisenä Veikon kanssa työskennellessäni. Lämmin kiitos ja vahva suositus!

Hanna-Kaisa Hynni
Asiakaskokemusjohtaja, Eezy Henkilöstöpalvelut Oy

Lisätietoja

Sanna on palvelu- ja liiketoimintamuotoilijana, jolla on vahva tausta palveluliiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Hän on opiskellut palvelumuotoilua kahdessa suomalaisessa korkeakoulussa.

Sanna on ihmislähtöinen palveluiden kehittäjä ja tekijä, joka tarttuu tekemiseen innokkaalla palveluasenteella. Hänen vahvuutenaan on laajojen kokonaisuuksien ymmärtäminen – ja intohimotekemisenä työntekijä- ja asiakaskokemuksen kehittäminen.

Hän saa erityisesti kiitosta asiakkailtamme selkeästä ja ratkaisukeskeisestä työskentelytyylistä ja siitä, että hän on aina aidosti innostunut ja kiinnostunut tuottamaan huipputason palvelua jokaiselle asiakkaallemme!

Sanna Helttunen

Liiketoimintamuotoilija
Palvelumuotoilija

Sannan kanssa oli innostavaa tehdä yhteistyötä. Sen lisäksi että hän on hyvin helposti lähestyttävä ja aina ystävällinen, hän on myös  hyvin ratkaisukeskeinen ja kiinnostunut ymmärtämään syvällisesti toimintaamme ja tavoitteitamme ja yhteistyössä löysimme aina win-win-asetelmia uusissa pilotoinneissa.

Sanna ymmärsi  hyvin myös julkisen organisaation ja lain reunaehtoja ja jaksoi sinnikkäästi pohtia keinoja ratkaista käytännön esteitä toiminnalle. Yhteistyöprojektit saatiin toteutettua ja niistä virisi uudenlaista yhteistyötä.

Sari Pirttiluoto
Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut

Lisätietoja

Asiakkaamme odottavat meiltä rautaista laatua. Etsimme kaikessa rauhassa yrityskulttuuriimme sopivaa liiketoimintamuotoilun tai palvelumuotoilun osaajaa Tampereelle.

Tunnistatko itsesi tästä:

 • Ihmisinä kasvaminen on minulle tärkeä arvo ja osa elämää✔️
 • En pelkää virheitä: olen jatkuvasti valmis kyseenalaistamaan omat ja asiakkaiden ajattelu- ja työskentelytavat✔️
 • Sytyn KREAPALin arvoista ja olemassaolon tarkoituksesta – ja koen olevani niihin mainio match✔️
 • Minulla on jo osaamista toteuttaa liiketoiminta- ja/tai palvelumuotoiluprojekteja, joista asiakkaat puhuvat pelkkää hyvää✔️
 • Minulla on osaamista ja halua hankkia itsenäisesti uusia asiakkaita✔️
 • Motivoidun palkkamallista, joka perustuu tuloksiin – ei työpaikalla vietettyyn aikaan✔️
 • Asun Tampereella – tai lähiseudulla✔️

Jos vastauksesi ylläoleviin on 7x✔️ – lue lisää TÄSTÄ.

SINUN NIMESI TÄHÄN?

Asiakkaamme odottavat meiltä rautaista laatua. Etsimme kaikessa rauhassa yrityskulttuuriimme sopivaa liiketoimintamuotoilun tai palvelumuotoilun osaajaa Tampereelle.

Tunnistatko itsesi tästä:

 • Ihmisinä kasvaminen on minulle tärkeä arvo ja osa elämää✔️
 • En pelkää virheitä: olen jatkuvasti valmis kyseenalaistamaan omat ja asiakkaiden ajattelu- ja työskentelytavat✔️
 • Sytyn KREAPALin arvoista ja olemassaolon tarkoituksesta – ja koen olevani niihin mainio match✔️
 • Minulla on jo osaamista toteuttaa liiketoiminta- ja/tai palvelumuotoiluprojekteja, joista asiakkaat puhuvat pelkkää hyvää✔️
 • Minulla on osaamista ja halua hankkia itsenäisesti uusia asiakkaita✔️
 • Motivoidun palkkamallista, joka perustuu tuloksiin – ei työpaikalla vietettyyn aikaan✔️
 • Asun Tampereella – tai lähiseudulla✔️

Jos vastauksesi ylläoleviin on 7x✔️ – lue lisää TÄSTÄ.

Veikko Törrönen
Perustaja, KREAPAL DESIGN OY

OKR-WEBINAARI: NÄIN VIET STRATEGIAN ARKEEN

ILMOITTAUDU!