MAKSUTON SUUNNITELMA | VARAA AIKA

Ajankohtaista

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa

18.3.2020   |   Veikko Törrönen

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa on Business Finlandin 17.3.2020 julkaisema palvelu Suomessa toimiville PK-ja midcap yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Rahoituspalvelussa on kaksi eri vaihtoehtoa: esiselvitys liiketoiminnan häiriötilanteisiin ja kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus aukeaa yritysten haettavaksi 19.3.2020!

 

liiketoiminnan-kehitysrahoitus-häiriötilanteissa

 

Kenelle rahoitusta voidaan myöntää?

Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa rahoituspalvelu suunnataan toimialoille, jotka kärsivät koronaepidemian vaikutuksista vakavammin: matkailuyritykset ja matkailun oheispalveluja tuottavat yritykset, luovien alojen yritykset sekä kaikki muut toimialat, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa. Rahoitusta voidaan myöntää myös kotimarkkinoilla toimiville yrityksille. Rahoitusta ei voida myöntää, jos kyseessä on suuri yritys (liikevaihto yli 300M€), toiminimi, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys.

 

Esiselvitys liiketoiminnan häiriötilanteissa?

Yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen esimerkiksi uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja, tuotannon organisoimista sekä työn muutoksesta johtuvien uusien toimintatapojen kehittämistä koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Rahoituksen suuruus on enintään 10 000€.

Rahoitettavassa projektissa voidaan selvittää sitä, mikä voisi olla liiketoiminnan uusi mahdollinen suunta, asiakasjoukko ja toteutusvaihtoehdot poikkeusoloissa ja niiden jälkeen. Selvitystyön kohteena voivat olla esimerkiksi

  • Uudet markkina- ja asiakastarpeet
  • Uudet kumppaniverkostot
  • Uudet tavat organisoida työtä ja tuotantoa
  • Uudet palvelut ja tuotteet
  • Mikä tahansa muu yritykselle uusi toimenpide, jonka yritys kokee tarpeelliseksi tässä tilanteessa

Esiselvityksessä avustuksen suuruus on 80% projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70% myönnettävän avustuksen määrästä. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat yrityksen omat palkkakustannukset sivukuluineen siltä osin kuin henkilöstö tekee työtä projektille sekä ostettavat palvelut. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 10 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti tällöin 12 500 euroa).

 

Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteissa?

Rahoituksella yritys voi kehittää niitä asioita, joita se on tunnistanut ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden seurauksena yritykselle pitää syntyä uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen. Rahoituksen suuruus on enintään 100 000€.

Rahoitus voi kohdistua myös uusien asioiden pilotointiin yrityksen liiketoiminnassa. Kehittämistoimenpiteiden kohteena voi olla esimerkiksi

  • Uusia palveluja ja tuotteita
  • Uusia kumppanuus- ja alihankintamalleja
  • Uusia toimintamalleja työn ja tuotannon organisoimiseksi ja siirtämiseksi Suomeen
  • Mikä tahansa muu yritykselle uusi toimenpide, jonka yritys kokee tarpeelliseksi tässä tilanteessa

Kehitysprojektissa avustuksen määrä on 80% projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70% avustuksen määrästä. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat yrityksen omat palkkakustannukset sivukuluineen siltä osin kuin henkilöstö tekee työtä projektille sekä ostettavat palvelut. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 100 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti tällöin 125 000 euroa) ja se voidaan myöntää yritykselle vain kerran.

Lähde ja tekstin alkuperä Business Finland. Tarkemmat tiedot tästä.

 

Miten muotoilutoimisto voi auttaa tilanteessa?

Liiketoimintojen digitalisointi ja automatisointi koetaan monessa organisaatiossa muutoksesta selviytymisen edellytykseksi ja olemme osittain samaa mieltä. Haluamme kuitenkin painottaa, että pohjimmiltaan liiketoiminnat palvelevat ihmisiä – eri tasoilla. Siksi jokaisen organisaation tulee ymmärtää ihmisiä – ja tuottaa heille yhdessä enemmän merkitystä ja arvoa.

 

 

Autamme organisaatiotasi ymmärtämään ihmisiä ja tuomaan ihmisten tarpeet osaksi yhdessä muotoiltavaa ratkaisua.

 

Miksi KREAPAL?

Olemme energinen ja tuloksekas liiketoimintamuotoilun, palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen asiantuntijayritys – ja helkkarin hyviä siinä mitä teemme: suositteluasteemme NPS (Net Promoter Score) > 95! Annetaan asiakkaidemme kertoa omin sanoin miksi KREAPAL.

Se meistä, meitä kiinnostaa kuulla sinusta! Kuuntelemme sinua ja yrityksesi tarpeita – ja autamme tuen hakemisessa. Kerromme myös reilusti, jos emme ole organisaatiollesi paras mahdollinen kumppani – ja ehdotamme sopivampia tekijöitä. Soita 040 7055 810 tai

liiketoiminnan-kehitysrahoitus-häiriötilanteissa

 

FacebookTwitterLinkedIn

Uusi verkkokurssi julkaistu | Palvelumuotoilu julkisella sektorilla🔥 Sydämellisesti tervetuloa mukaan❤️ https://www.kreapal.fi/verkkokurssit/palvelumuotoilu-julkisella-sektorilla-verkkokurssi/ #palvelumuotoilu #julkinensektori #verkkokurssi

Uusi vuosi, uusia mahdollisuuksia: Mun Tampereen kaupungin palvelumuotoilijan työt vaihtuivat palvelumuotoiluhommiin Kreapal Designin kanssa! Linkin takana lisätietoa 📣 #palvelumuotoilu https://twitter.com/kreapal/status/1347180927412219907

Palvelumuotoilun huippuammattilainen @OutiNokkonen mukaan KREAPAL-tiimiin😄🔥 https://www.kreapal.fi/ajankohtaista/palvelumuotoilun-huippuammattilainen-mukaan-kreapal-tiimiin/ #palvelumuotoilu

Palvelumuotoilu julkisella sektorilla -webinaari - tervetuloa mukaan🙌https://event.webinarjam.com/register/15/ok5mruq #palvelumuotoilu #julkinensektori #webinaari

Vuoden yritys CrazyTown Tampereella on KREAPAL DESIGN Oy! https://www.kreapal.fi/ajankohtaista/vuoden-yritys-crazytown-tampereella-on-kreapal-design-oy/ | Lämmin kiitos @crazytownoy yhteisö 😄🙏 #crazytown #tampere #kovassaseurassa

Ajankohtaista

Palvelumuotoilun huippuammattilainen mukaan KREAPAL-tiimiin!

7.1.2021

Palvelumuotoilun huippuammattilainen, Outi Nokkonen, liittyi mukaan KREAPAL-tiimiin 4.1.2021! Outin ajatuksia...

Jatka lukemista

Vuoden yritys CrazyTown Tampereella on KREAPAL DESIGN Oy!

21.12.2020

KREAPAL DESIGN Oy valittiin +100 Y-tunnuksen joukosta, jäsenistönsä toimesta, vuoden 2020 yrityksesi CrazyTown Tampereella!...

Jatka lukemista

PALVELUMUOTOILIJA YRITYSKUMPPANIKSI

19.10.2020

Haluatko tehdä palvelumuotoilijan merkityksellistä työtä, jossa pääset vaikuttamaan positiivisesti suomalaisen työelämän...

Jatka lukemista

Yhteystiedot

Autamme SINUA onnistumaan!

Ota yhteyttä.

Kuuntelemme sinua ja organisaatiosi tarpeita – ja autamme sinua kehittämän strategian tai palvelun, josta asiakkaanne, työntekijänne ja omistajanne syttyvät! Kerromme myös reilusti, jos emme ole organisaatiollesi paras mahdollinen kumppani – ja ehdotamme sopivampia tekijöitä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lisätietoja

Veikko on yrityksen perustaja, liiketoimintamuotoilija ja palvelumuotoilija, jonka kaikessa tekemisessä painottuu arvon tasapainoinen tuottaminen kolmella tasolla: asiakkaiden, työntekijöiden ja omistajien. Hän on johtanut lukuisia liiketoiminta- ja palvelumuotoiluhankkeita niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, sekä asiakaskokemuksen kehittämistä merkittävässä suomalaisessa konsernissa. BBA, MBA ja HHJ -tutkintojen lisäksi Veikko on opiskellut palvelumuotoilua kolmessa suomalaisessa korkeakoulussa, sekä liiketoimintamuotoilua TU Delft:issä. Veikko ei toista vain muiden ajatuksia, vaan ottaa aktiivisesti kantaa liiketoimintalähtöisen muotoilun kehitykseen Suomessa: kehittäen ja visualisoiden uusia konsepteja, työkaluja ja menetelmiä.

Veikko luennoi yliopistolla ja on kysytty esiintyjä erilaisissa palvelumuotoilun, asiakaskokemuksen ja markkinoinnin tapahtumissa ja seminaareissa. Häntä kiitetään erityisesti kyvystään oivalluttaa isoja kokonaisuuksia tavalla, joka puhuttelee niin organisaatioiden ylintä johtoa kuin työntekijöitäkin. Veikko on innostaja ja tekijä, jonka koulutuksissa, työpajoissa ja muotoiluprojekteissa syntyy oivalluksia ja tuloksia – aina rennossa hengessä.

Veikko Törrönen

Perustaja
Liiketoimintamuotoilija
Palvelumuotoilija

Veikon korkea ammattitaito, kokemus ja aito halu ymmärtää liiketoimintaamme on hyvän yhteistyömme perusta. Hän on utelias ja kunnianhimoinen valmentaja, joka ei koskaan päästä meitä helpolla: yhteinen valmistautuminen työpajoihin ja selkeä seuranta ovat antaneet eväät aikaansaavalle työskentelylle. Yhteistyö KREAPALin kanssa on auttanut meitä kirkastamaan konsernin yhteistä asiakaskokemuksen tahtotilaa, ottamaan oikeita askeleita, tarjonnut käytännön työkaluja ja selkeyttänyt tekemistämme jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Henkilökohtaisesti olen saanut myös kasvaa ihmisenä Veikon kanssa työskennellessäni. Lämmin kiitos ja vahva suositus!

Hanna-Kaisa Hynni
Asiakaskokemusjohtaja, VMP Oyj

Lisätietoja

Olen palvelumuotoilija, jolla on monen vuoden kokemus palvelumuotoilusta ja ison organisaation muutostyöstä asiakaslähtöisemmäksi.  Olen johtanut palvelumuotoilua lukuisissa projekteissa, sekä valmentanut satoja ihmisiä tuottamaan parempaa arvoa asiakkaille, työntekijöille ja omistajille – palvelumuotoilun menetelmin.

Erityisosaamistani ovat palvelumuotoilu ja ihmisymmärryksen soveltaminen palveluiden ja liiketoiminnan kehittämisessä – sekä julkissektorin toiminnan asiantuntemus.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, jonka lisäksi olen opiskellut palvelumuotoilua kahdessa suomalaisessa korkeakoulussa.

Minua on kiitetty erityisesti kyvystäni hahmottaa suuria kokonaisuuksia, sekä kiteyttää niitä helposti ymmärrettävällä tavalla. Innostun ihmisistä ja hyvistä ratkaisemisen arvoisista kysymyksistä – ja saan ihmiset ympärilläni innostumaan mukanani.

Outi Nokkonen

Palvelumuotoilija


Outi on valtavan upea palvelumuotoilun superammattilainen, organisaatioiden muutosmuotoilija, digitaalisten palvelujen uudistaja ja yhteiskehittämisen taitaja. Hän on ratkaisukeskeinen luova ongelmanratkaisija, joka ei pelkää lähteä kokeilemaan.

Outi on taitava projektinhallinnassa ja hän saa tuloksia aikaiseksi! Perustimme hänen kanssaan julkishallinnon muotoiluverkoston ”Julkis-muotoilijat” – ja Outi on vetänyt verkoston toimintaa aktiivisesti pari vuotta. Outi on sparrannut myös minua vaativissa muotoilujohtamisen tehtävissä. Vahva suositus täältä!

Anni Leppänen
Johtava palvelumuotoilija, Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Jaakko hoitaa KREAPALilla verkkokursseihin ja liittyviä tehtäviä. Muotoiluajattelusta sekä digimarkkinoinnista kiinnostunut BBA-tradenomi aloitti työt keväällä 2020 harjoittelulla, jonka jälkeen yhteistyö on jatkunut tähän päivään.

Analyyttinen mutta myös luova Jaakko haluaa nostaa yritysten digitaalisen viestinnän määrää ja laatua, sekä tärkeimpänä – sen merkityksellisyyttä asiakkaalle!

Jaakko Koskinen

Verkkokurssimestari
Kasvuhakkeri

Jaakko hoitaa KREAPALilla verkkokursseihin liittyviä tehtäviä. Muotoiluajattelusta sekä digimarkkinoinnista kiinnostunut BBA-tradenomi aloitti työt keväällä 2020 harjoittelulla, jonka jälkeen yhteistyö on jatkunut tähän päivään.

Analyyttinen mutta myös luova Jaakko haluaa nostaa yritysten digitaalisen viestinnän määrää ja laatua, sekä tärkeimpänä – sen merkityksellisyyttä asiakkaalle!

Veikko Törrönen
Perustaja, KREAPAL DESIGN Oy

PALVELUMUOTOILU & LIIKETOIMINTAMUOTOILU

ILMAISET WEBINAARIT